Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dačić: Srbija nije bankrotirala poslednjih 20 godina, pa neće ni sada

    Nema dileme, niti svadja u Vladi oko rešavanja ekonomskih problema, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić, samo je pitanje koje mere preduzeti.

    Premijer je novinarima nakon zajedničke sednice Vlade Srbije i Makedonije kazao da nije bilo ni predvidjeno da Vlada Srbije danas donese odluku o ekonomskim merama i da je sednica vlade otkazana zato što nije bilo vremena da se održi.

    Dačić je kazao da će se nastaviti razgovori u vladajućoj koaliciji i sa stručnjacima, o tome koje će naredne mere biti preduzete.

    "Smanjiti plate i penzije zna svako. Ima li nešto novo što neko drugi zna?", upitao je on.

    Premijer je naglasio da u stručnoj javnosti u Srbiji ne postoje jedinstvena mišljenja oko mera koje treba preduzeti da se smanji budžetski deficit i da se izadje iz ekonomske krize.

    "Vlada Srbije nije zid plača pa da kukamo nad teškom situacijom i da ispada da smo došli do bankrota. To nije tačno", naglasio je Dačić.

    On je podsetio da je Srbija poslednjih 20 godina bila u teškoj situaciji, ali da, kad tada nije bankrotirala, neće ni sada.

    Dačić je istakao i da se mora pronaći način da se smanji javna potrošnja i nivo budžetskog deficita, a da se obezbedi privredni rast.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE