Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zakon o radu za lakše otpuštanje radnika

    Zakon o radu pretrpeće značajne izmene na osnovu kojih će se, već za nekoliko meseci, radnici lakše otpuštati, ali lakše i zapošljaviti, tvrde u Uniji poslodavaca.

    Izmena Zakona o radu na spisku je neophodnih mera, a tražili su je apsolutno svi, od investitora preko udruženja poslodavaca do Međunarodnog monetarnog fonda, rekao je potpredsednik Vlade Rasim Ljajić.

    U Uniji poslodavaca Srbije kažu da predviđene izmena zakona ipak daju mogućnost gazdama da lakše otpuštaju, ali i da lakše zapošljavaju.

    Sadašnji zakon štiti zaposlene na štetu kako poslodavca, tako i nezaposlenih i mlađih generacija jer se, zahvaljujući važećim odredbama, malo otpušta ali malo i zapošljava, kaže predsednik Unije poslodavca Srbije Dragoslav Rajić.

    On objašnjava da je, između ostalog, do takve situacije došlo jer je poslodavac kroz donošenje programa rešavanja viška zaposlenih, preuzimao socijalnu ulogu države.

    Govoreći o preprekama koje stoje pred potencijalnim američkim investitorima koli bi da ulažu u Srbiju, nedavno je i sam ambasador SAD u Srbiji Michael Kirby, ocenio kako je u Srbiji skoro nemoguće optustiti radnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE