Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vučić: Privredi Srbije potrebno najekstremnije lečenje

    Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je danas da nije doneta odluka o zamrzavanju plata i penzija i da je "mnogo predloga na stolu".

    On je za televiziju B92 rekao da je privreda Srbije nije na kolenima, već da "kleca" i da su joj neophodni "najekstremnije lečenje i gorke pilule" da bi se opravila.

    "Svaki šešir je nedovljano veliki da iz njega izvučemo sve potrebne mere, i istovremeno mali da nadjemo ohrabrujuću meru da nas izvuče iz ovako teškog stanja", kazao je Vučić.

    On je rekao da će odluka o paketu mera biti doneta posle konsultacija s liderima svih stranaka koje čine vladajuću kolaciju i s domaćim i stranim stručnjacima, a nije mogao da kaže da li će konačnu reč imati stručnjaci ili političari.

    "Vlada će doneti odluku i izaćićemo otvoreno i iskreno i reći kakva je odluka. Važnije je da donesemo dobore i odgovorne mere, nego da li će se to desiti deset dana pre ili kasnije", ocenio je vicepremijer.

    On je istakao da se Srpska napredna stranka, čiji je on lider, založiti za rešavanje problema preduzeća u restuktiranju, za reformu poreske uprave i za veću finasijsku diciplinu.

    Vučić je naglasio da Vlada sama mora da nadje uštede i istakao da postoji veliki broj troškova koji se može smanjti, medju kojima su službena putovanja.

    "Da li toliki broj službenika mora da putuje, a da rezultate nismo videli?", zapitao je Vučić i dodao da se na putne troškove i dnevnice troši nekoliko miliona evra.

    On je naglasio da od 400 firmi koje sa oko 40 odsto doprinose punjenju budzeta, samo tri firme nisu prezadužene.

    Po rečima Vučića, o teretu koji nosi privreda govori i činjenica da u lokalnoj administraciji radi 41.000 ljudi, a u državnoj 28.000, ne računjajući vojsku i policiju.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE