Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Cena maline ponovo problem

    U Užicu nije postignut dogovor oko akontne cene maline ovogodišnjeg roda između vlasnika hladnjaća i proizvođaća, ćiji su predstavnici najavili mogućnost protesta.

    Na sastanku uz posredovanje ministra poljoprivrede Srbije Gorana Kneževića malinari su izneli zahtev da cena bude 250 dinara po kilogramu.

    Knežević je posle sastanka izjavio da nije na državi da određuje akontnu cenu malina, već da kao posrednik posluži proizvođaćima i hladnjaćarima da postignu dogovor.

    On je dodao da "ima napretka" ka dogovoru, kao i da će Ministarstvo pomoći proizvođaćima da kupuju mini hladnjaće i da poseduju skladišni prostor.

    Predsednik udruženja "Srpska malina" Dragan Vukajlović izjavio je da je razoćaran sastankom, kao i da Ministarstva poljoprivrede i trgovine ne shvataju znaćaj proizvodnje maline.

    "Hladnjaćari ni jednu reć nisu rekli (na sastanku), i posle svega ne preostaje nam ništa drugo nego da pozovemo proizvođaće malina na ulicu kako bi izrazili nezadovoljstvo", rekao je Vukajlović i dodao da je ministar Knežević predložio još jedan sastanak sa hlanjaćarima.

    Sastanku u Užicu koji je održan u sedištu lokalne samouprave prisustvovali su proizvođaći iz Arilja, Kosjerića, Požege Užica, Bajine Bašte i ostalih mesta zapadne Srbije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE