Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Miodrag Kostić ustupio porodičnu kuću za potrebe humanijeg lečenja

    Miodrag Kostić, predsednik MK Group, svoju porodičnu kuću, kao zadužbinu porodice Kostić u Novom Sadu, ustupio je na korišćenje „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“ u Novom Sadu, za potrebe humanijeg lečenja, a sve uz podršku Pokrajinske vlade Vojvodine.

    -Preuzeli smo brigu o ovom objektu sa zahvalnošću porodici Kostić, iz koje smo dobili primer društvene odgovornosti. Kostići su pokazali želju da se oduže svojoj zajednici. Oni su pokazali da znaju da niko neće svoj novac poneti na drugi svet, da iza čoveka ostaje ono što je izgradio, zadužbina koju je ostavio deci i naraštajima koji dolaze posle. To nas obavezuje da ovaj prostor oplemenimo, da zaista bude u skladu sa najvišim evropskim standardima i da omogući lečenje i boravak deci koja se mesecima leče u Novom Sadu, a nisu iz Novog Sada. Da ovde budu sa svojim roditeljima i da provode vreme na lepši i humaniji način nego što bi to bilo u bolnici – rekao je dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine.

    Roditeljska kuća koju će ova deca ubuduće koristiti prostire se na 1400 kvadratnih metara i, sastoji se iz više nezavisnih celina, pored velikog broja soba, poseduje dnevni boravak, trpezariju, kuhinju, prostor za rehabilitaciju, igraonicu, deo za vežbanje i bazen, kao i dvorište sa 16 ari placa, u vrednosti od 1,5 milion eura.

    Prof.dr Slobodan Grebeldinger, direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine NURDOR, Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dr Bojan Pajtić, predsednik Vlade Vojvodine i Jolanda Korora, udruženje NURDOR

    – Odgovornost prema društvu i lokalnoj zajednici u kojoj poslujemo predstavlja najteži, ali ujedno i najlepši deo poslovanja. To je put od koga MK Group i ja lično ne odstupamo. Krajem prošle godine, prilikom uručivanja ključeva novosagrađenog doma za mlade pri SOS dečijem selu u Kraljevu, obećao sam da ću se truditi da u Srbiji obezbedim humanije uslove odrastanja. Zato sam ponosan na osnivanje zadužbine porodice Kostić koja će biti novi dom „Institutu za zdravstvenu zaštitu, dece i omladine Vojvodine“. Verujem da će kroz zadužbinu porodice Kostić, ovoj deci biti omogućeno da imaju uslove za visok kvalitet lečenja, rehabilitacije i socijalizacije u ambijentu njegove porodične kuće – rekao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group, dodajući da je ovo samo još jedna potvrda da dobre namere MK Group ne završavaju samo na rečima, već ih dosledno sprovodimo u delo, kao što smo to radili i u prethodnih trideset godina.

    Ovaj humanitarni projekat sproveden je uz podršku Vlade Autonomne pokrajine Vojvodina, koja se obavezala da će kuću nameniti za trajno smeštanje dece pri Službi za hematologiju i onkologiju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Roditeljska kuća osnovana je na inicijativu Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka (NURDOR) i uz podršku Pokrajinske vlade, a njena misija je smeštaj dece obolele od malignih bolesti sa teritorije cele Vojvodine kao i pružanje podrške njihovim porodicama. „NURDOR je pre nekoliko godina pokrenuo inicijativu otvaranja Roditeljskih kuća u gradovima u kojima se deca leče od malignih bolesti. Zahvaljujući tome, sada postoje 2 roditeljske kuće u Beogradu, jedna u Nišu i jedna u Novom Sadu, čime je u mnogome olakšan dugotrajan i mučan proces lečenja“ – izjavila je Joland Korora član Upravnog odbora NURDOR-a i majka izlečenog deteta.

    Kroz kontinuirano izdvajanje znatnih novčanih sredstava i učešće u brojnim humanitarnim akcijama i donacijama, MK Grupa je do sada često svojim primerom pokazala da je neophodno brinuti i pomagati zajednicu u kojoj žive i rade, i da je pouzdan partner društvu u rešavanju brojnih socijalnih problema. Zadužbina porodice Kostić će se i u budućnosti truditi da daje svoj doprinos na polju unapređenja socijalne i zdravstvene zaštite, unapređenju položaja i brige o deci i mladima.

    Pogledajte i video sa događaja

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE