Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izabran najbolji preduzetnik sveta

    Hamdi Ulukaya, osnivač kompanije Chobani dobitnik nagrade Ernst & Young Svetski preduzetnik godine.

    Hamdi Ulukaya, osnivač i Predsednik kompanije Chobani iz SAD koja se bavi proizvodnjom jogurta, proglašen je za Svetskog preduzetnika godine na svečanoj ceremoniji koja se 8. juna održala u Monte Karlu u organizaciji revizorsko-konsultantske kuće Ernst & Young.

    "Tokom prethodnih 26 godina koliko ovaj program traje, preduzetnici su uradili više nego bilo ko drugi kako bi stimulisali inovacije, stvaranje novih radnih mesta i opšti napredak, kako tokom perioda prosperiteta, tako i tokom izazovnih ekonomskih uslova" zakljucuje Jim Turley, globalni CEO kompanije Ernst & Young."Iako je Hamdijeva priča zaista inspirativna, svih 49 žena i muškaraca kojima smo ove godine odali priznanje mogu se osećati kao pobednici. Njihove priče oslikavaju odlučnost i viziju koja ih sve odlikuje i koje nas podsećaju da je sada više nego ikada, važno da ovi pojedinci budu prepoznati kao i da od njih možemo mnogo da naučimo", dodaje Jim.

    Hamdi je rodjen na farmi u istočnoj Turskoj a u Ameriku je otišao 1994. godine kako bi učio jezik i završio poslovnu školu. Sa proizvodnjom feta sira pocinje 2002. godine nakon posete njegovog oca kojem se nije dopao sir koji je mogao da se kupi u prodavnicama. Tri godine nakon toga kupio je zatvorenu fabriku jogurta, kada je i osnovao kompanju Chobani, danas najpoznatiji brend u Americi za proizvodnju jogurta. Počeo je sa 5 zaposlenih a danas ih ima 2200.

    Prvi predstavnik Srbije na ovom prestižnom takmičenju bio je Darko Budeč, osnivač i Predsednik kompanije BUCK d.o.o. iz Beograda.

    On je rekao da je odlično za Srbiju što se pojavila na ovom takmičenju po prvi put i da je bila predstavljena jako srdačno, a svi su pokazali veliko interesovanje za preduzetništvo i poslovnu klimu uopšte u Srbiji. “Ostvarili smo nekoliko direktnih kontakata koji će se u narednom periodu javiti radi ispitivanja konkretnih mogućnosti za investiranje u Srbiju,” rekao je Budeč. 

    Rudeč je tokom boravka u Monte Karlu bio intervjuisan od strane brojnih medija poput Financial Times-a, Wall Street Journal-a, CNBC-a, kao i medija iz Slovačke, Rumunije, Novog Zelanda, itd.

    Sledeći izbor za predstavnika Srbije na izboru za Ernst & Young Svetskog preduzetnika godine počeće od septembra meseca.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE