Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Siemens i Rusi modernizuju srpsku železnicu

    Ruske državne železnice (RZZD) i nemački koncern Siemens potpisali su Sporazum o saradnji na međunarodnim tržištima zemalja u razvoju, među kojima i u Srbiji, na osnovu kojeg će sarađivati na izgradnji i modernizaciji železnica u zemljama u razvoju.

    Kako je saopštio Siemens, dve kompanije su potvrdile spremnost za saradnju u izgradnji i modernizaciji železničke infrastrukture, i u isporuci vozova za zemlje u razvoju.

    Posebne oblasti saradnje biće utvrđene direktnim pregovorima i zaključivanjem posebnih ugovora.

    Siemens pregovara sa RZZD o učešću u železničkim projektima te ruske kompanije u inostranstvu, a posebno u Srbiji, rekao je predsednik Siemensa u Rusiji Dietrich Moeller.

    On je istakao da se pregovara se o raznim pitanjima, a jedan od njih je finansiranje nekoliko projekata signalizacije i elektrifikacije u Srbiji.

    Kako se ističe, ruske železnice i Siemens nameravaju da realizuju pet projekata modernizacije železničke infrastrukture u Srbiji koristeći deo od ruskog kredita od 800 miliona dolara.

    Železnice Srbije i ruska kompanija RZZD International potpisale su 23.maja ugovor o modernizaciji pruga u Srbiji i isporuci vozova, što će se finansirati sa 800 miliona dolara ruskog kredita.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE