Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ruska uprava KAP odbija da vrati ukradenu struju

    Ruski suvlasnik Kombinata aluminijuma u Podgorici (KAP) odbija da obešteti evropsku energtetsku mrežu i vrati struju koju je mesecima neovlašćeno KAP uzimao, prenose danas podgorički mediji.

    Zato bi dug od osam miliona evra za električnu energiju nelegalno povučenu sa evropske energetske mreže, mogli bi platiti gradjani, a u slučaju da se ta struja ne vrati, Crnoj Gori preti iskljucenje iz evropske mreže.

    Komitet za operativno upravljanje i pouzdanost rada energetskog sistema naložio je preko Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), da KAP vrati neovlašćeno preuzetu električnu struju.

    CGES ukazuje da je KAP dužan da kupi i vrati nelegalno povučenu struju i upozorava da će ga isključiti s mreže ako u naredne tri nedjelje ne nadje redovnog snabdevača strujom.

    KAP mesecima neovlašćeno troši struju, a Vlada traži način da dugoročno reši problem snabdevanja strujom te fabrike koja je u velikoj finansijskoj krizi.

    Dugovi KAP procenjuju se na preko 350 miliona evra, a samo domaćpoj elektroprivredi KAP čiji su suvlasnici država Crna Gora i ruski miljarder Oleg Deripaska, duguje više desetina miliona evra.

    KAP dnevno potroši struje za 93.000 evra, a mesečno za više od 3,5 miliona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE