Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    General Motors ulaže 11 mlrd dolara u Kinu

    Američki automobilski div General Motors do 2016. u Kinu će uložiti 11 milijardi dolara u sklopu nastojanja da preotme evropskim i japanskim proizvođačima deo tržišnog udela u segmentu luksuznih automobila.

    GM planira izgradnju četiri nove fabrike, uključujući 1,3 milijardi dolara vredan pogon u Šangaju u kojem će se proizvoditi model Cadillac, istakli su čelnici GM-a.

    "Kina je danas ključno tržište za General Motors a tako će ostati i u budućnosti", kazao je predsednik uprave i izvršni direktor GM-a Dan Akerson.

    GM već uživa status najvećeg inostranog proizvođača automobila u Kini u prodaji ali je do sada zaostajao u segmentu luksuznih automobila u kojem nemačke kompanije po nekim procenama drže čak 80 odsto tržišnog udela.

    Prema podacima GM kompanija je u prvih pet meseci ove godine u Kini prodala rekordnih 1,33 miliona vozila, 10,6 odsto više nego u istom razdoblju lani.

    Fabrika Cadillaca imaće godišnji proizvodni kapacitet od 160 hiljada vozila a proizvodnja će početi za dve godine, kazali su čelnici američke kompanije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE