Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić ne želi da upire prstom

    Srbija ima 4,5 milijarde evra ugovorenih kredita, od čega nisu iskorišćene 3,3 milijarde evra, kaže ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić ističući da krivce za to treba da kažnjavaju premijer i vicepremijer.

    Za Koridor 10 odboreno je milijardu i 100 miliona evra, a povučeno je stotinak miliona, rekao je Dinkić navodeći to kao primer neiskorišćenih kredita.

    Upitan zbog čega se ne kažnjavaju krivci za to, Dinkić je rekao da to treba da učine premijer i vicepremijer, Ivica Dačić i Aleksandar Vučić, dok on, Dinkić, neće da upire prstom ni u koga.

    Kao primer lošeg poslovanja javnih preduzeća naveo je Srbijagas koji, rekao je Dinkić, ima duplo veće gubitke nego železnica, više im nećemo izdavati garancije za tekuću likvidnost, ali nam padaju na teret garancije Srbijagasa iz prethodnog perioda.

    Ministarka energetike Zorana Mihailović ima moju punu podršku da reformiše Srbijagas i ja sam joj predložio da angažuje i eksternog revizora za proveru poslovanja, rekao je Dinkić.

    Dinkić je potvrdio da će Vlada Srbije u utorak razmotriti Predlog rebalansa državnog budžeta kojim se predviđa smanjenje rashoda za 36 milijardi dinara.

    On je naveo Hrvatsku kao primer zemlje koja je napravila centralni registar svih koji primaju platu iz državnog budžeta na osnovu čega je Hrvatska, kako je rekao, smanjila rashode za deset odsto.

    Cilj Vlade je da podstakne proizvodnju u industriji i poljoprivredi, rekao je Dinkić koji očekuje da, posle preduzimanja predviđenih mera, radno mesto u državnim službama više neće biti privlačno kao do sada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE