Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ideja koju su ismejavali, sada pravi milione

    Snapchat, aplikacija za pametne telefone pomoću koje možete bez brige slati i škakljive fotografije, jer će one za nekoliko sekundi biti uništene, sve je popularnija, posebno kod tinejdžera.

    Iako su prvobitnu ideju dvojice studenata Bobby Murphy-ja i Evan Spiegel-a ismijali gotov svi, pa čak i čuveni voditelj Stephen Colbert u svom The Colbert Reportu, Snapchat je postao pravi hit širom sveta, posebno među mlađom publikom.

    Aplikacija za pametne telefone, poput iPhonea i Androida, putem koje se šalju "samouništavajuće" fotografije koje će nestati u nekoliko sekundi nakon slanja, napravila je od dvojice studenata prave milionere.

    Od 2011. godine, kad se rodila ideja, do danas prikupili su neverovatnih 60 miliona dolara dobiti, a trend rasta brzinski ide dalje. Današnja ukupna vrednost Snapchata procenjuje se na 800 miliona dolara.

    Snapchatom se služe korisnici mobilnih telefona širom sveta, a procenjuje se da se putem ove aplikacije pošalje više od 50 miliona poruka dnevno.

    Najčešće se koristi za sexting – slanje seksi fotografija eksplicitnog sadržaja.

    Nakon što odaberete primaoca kojeg želite da razveselite škakljivom fotografijom, određujete i vek trajanja fotografija ili videa koji šaljete. Nakon tog roka, sve što pošaljete biće uništeno i nestaće bez traga (najduži rok trajanja takve fotografije ili videa je 10 sekundi).

    Osim što tinejdžeri širom sveta obožavaju ovu aplikaciju, sve su joj više skloni i neki poznati svetski brendovi i medijske kompanije, tako da straha hoće li preživeti ovo nezahvalno vreme gotovo i nema.

    Snapchat je kreirao i verziju namenjenu i mlađim korisnicima pod nazivom SnapKidz, što dodatno govori o potencijalu koji ima ova aplikacija.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE