Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Država preuzima Simpo?

    Kompanija Simpo najveći je aktivni poreski dužnik u Srbiji sa dugom od 4,9 milijarde dinara. Ipak, ova firma neće morati da izmiri svoj dug jer će ga država pretvoriti u svoje vlasništvo, kako saznaje Blic.

    Posle objavljivanja spiska najvećih poreskih dužnika inspektori će pri naplati najviše pritisnuti aktivne firme i preduzetnike jer su ostali dužnici u restrukturiranju ili stečaju. Spekuliše se da će Simpo biti preuzet od strane države, iako u ovoj kompaniji  još uvek ništa ne znaju o tim namerama države:

    “Očekujemo poziv iz Ministarstva finansija na odgovor o rešavanju problema. Mi smo sami izmirivali dugove do početka 2011. godine, a svojim zaposlenima i dalje redovno uplaćujemo zdravstveno osiguranje”  rekao je generalni direktor  Slađan Disić.

    On navodi i da se ova odluka države ne podudara sa zaključkom Vlade iz februara 2010. godine kojim je država na sebe preuzela obavezu da će izmirivati poreze i doprinose Simpa do dana okončanja privatizacije.

    Drugi najveći poreski dužnik je kompanija Mera Invest iza koje stoji Marko Mišković, sa šest puta manjim dugom od vodećeg Simpa, zatim subotički Simex sa 615 miliona dinara. Dugovi koje je Poreska uprava juče objavila ne uključuju stara poreska dugovanja preduzeća za koja su sklopljeni brojni reprogrami, već samo nove dugove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE