Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Potrebni stručnjaci za fabriku čipova?

    Da li će Ujedinjeni Arapski Emirati graditi fabriku čipova u blizini beogradskog aerodroma, trebalo bi da bude odlučeno narednih dana. Od procene Kalduna Kalifa al Mubaraka, generalnog direktora kompanije "Mubadala", savetnika za strateška pitanja princa Muhameda al Zajeda i izveštaja timova koji su prethodnih meseci dolazili u Srbiju zavisi investicija vredna oko četiri milijarde dolara.

    Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) Božidar Laganin kaže da je u toku predinvesticiona faza prikupljanja informacija za projekat izgradnje fabrike čipova i da SIEPA pomaže u tom poslu, koji je tehnološki izuzetno zahtevan.

     

    Mnoge informacije su obrađene i ukazuju na to da idemo u dobrom smeru, pošto predstavnici arapske kompanije nastavljaju razgovore sa nama, smatra Laganin. Svaki investicioni projekat predstavlja sklapanje mozaika, a u projektu fabrike čipova taj mozaik je izuzetno kompleksan.

     

    Postavljanje temelja za izgradnju fabrike značilo bi i upošljavanje minimum 1.000 radnika, ali potencijalni investitori kao osnovnu zamerku ističu nedostatak kadra u IT sektoru u Srbiji.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE