Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Saab obnavlja proizvodnju u septembru

    Novi vlasnik švedskog Saaba, konzorcijum National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), obnavlja proizvodnju kompanije u septembru ove godine. Prvo bi se pravila sofisticirani model 9-3, čime bi Saab popunio prazninu do lansiranja električne verzije.

    Iako je ranije najavljeno da će kompanija izrađivati vozila na električni pogon, Saab bi mogao nastaviti proizvodnju poslednje generacije modela 9-3.

    Kako piše švedski Afton Bladet, NEVS je pozvao zaposlene u pogonu Saaba u Trolhatanu da se vrate na svoja radna mesta, kako bi pripremili opremu za nastavak proizvodnje.

    Saab bi proizvodnju trebao da obnovi tako što bi izrađivao sofisticiranu verziju poslednje generacije modela 9-3 sa konvencionalnim motorom, odnosno četvorocilindričnim turbo-punjenim benzincem.

    Takođe, ako se ima u vidu činjenica da je i dizajn ovog automobila star desetak godina, očekuju se i određene stilske promene na eksterijeru i u interijeru vozila.

    Prema navodima švedskih medija, ponovno pokretanje Saaba 9-3 trebalo bi popuniti prazninu u proizvodnom programu do lansiranja električne verzije Saaba. U početku bi se proizvodio samo sedan model 9-3, a ako se stvari budu povoljno odvijale, usledili bi i karavan i kabriolet.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE