Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šeik već kupio hotel na Kopaoniku

    Prestolonaslednik UAE šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan početkom jula je kupio hotel “Jugobanke” na Kopaoniku, saznaje list Blic.

     

    Ovo je potvrđeno i iz Direkciji za imovinu Srbije gde je rečeno da je hotel prodat za skoro 2,1 milion evra, što je 60 odsto manje od cene koju je procenio sudski veštak, rečeno je danas agenciji Beta u Agenciji za osiguranje depozita koja vodi stečaj Jugobanke.

    Prodaja je obavljena neposrednom pogodbom, a kupoprodajni ugovor je potpisan u julu izmedju suvlasnika hotela i Direkcije za imovinu Srbije.

    Kako je Blicu nezvanično rečeno, hotel je kupio lično, ali ne namerava da ga pretvori u rezidenciju, već bi, izuzev kada on dolazi, objekat bio otvoren za goste. List nije uspeo da sazna za koliko je hotel prodat.

    Spekulacije o prodaji ovog hotela prestolonasledniku UAE pojavile su se u martu ove godine, ali u aprilu na licitaciji nije bilo nijedne ponude.

    Prema saznanjima ovog beogradskog dnevnog lista, sredinom septembra će u Beogradu Vlada Srbije potpisati tri nova ugovora sa kompanijama iz Abu Dabija.

    Kako je potvrđeno ovom listu, u septembru bi trebalo da se ozvaniči rad Istraživačkog centra za visoke tehnologije kompanije ”Mubadala Development“, a taj centar nalazio bi se na jednom delu zemljišta današnjeg PIK-a Zemun. Druga faza ovog projekta – izgradnja fabrike poluprovodnika – trebalo bi da bude realizovana u narednim godinama i zavisi isključivo od sposobnosti naše Vlade da obezbedi dovoljno stručnog kadra.

    Drugi sporazum koji bi trebao da bude potpisan za mesec dana jeste onaj koji se odnosi na gradnju nove fabrike koja bi proizvodila delove za avione Airbusa i Boeinga.

    Treći sporazum odnosi se na ulaganja i gradnju turističkih kapaciteta u Srbiji. Ovaj dokument bio bi potpisan sa kompanijom “Mubadala ril estejt end infrastrakčr” (Mubadala Real Estate & Infrastructure – MREI).

    Za početak bi se saradnja odvijala na obnovi turističke infrastrukture u Srbiji, pre svega u planinskim centrima poput Kopaonika ili Stare planine. Zainteresovani su i za gradnju hotela na mestu gde se danas nalazi bombardovana zgrada Generalštaba, ali i za projekat “Beograd na vodi“.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE