Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihad mogući kupac Croatia Airlinesa?

    Hrvatska Vlada najkasnije do 15. oktobra raspisuje tender za prodaju Croatia Airlinesa. Za hrvatskog avioprevoznika zaniteresovane Garuda Indonesia i China Southern Airlines, a "vreba" i Jatov partner Etihad.

    Prema zacrtanom rasporedu, novi vlasnik ili suvlasnik nacionalne aviokompanije mogao bi biti poznat u februaru sledeće godine, a , a moguća su dva modela, dokapitalizacija ili klasična prodaja deonica.

    Kako saznaje Jutarnji list, zasad su moguća dva potencijalna kupca CA. Interes su iskazale Garuda Indonesia i kineska China Southern Airlines, a kao potencijalni treći zainteresovani spominje se Etihad koji je nedavno kupio 49 odsto Jata.

    Prema grubim procenama, za 100 odsto deonica kompanije mogla bi se dobiti oko 300 miliona kuna, odnosno 40 miliona evra. Prema pravilima Evropske komisije, firme izvan Evropske unije mogu kupiti najviše 49 posto kompanije.

    Kako bi ih što bolje upoznali sa stanjem u Croatia Airlinesu, ministar saobraćaja Siniša Hajdaš Dončić i predstavnici Croatia Airlinesa sledeće nedelje putuju u Džakaru, na poziv indonežanske vlade.

    Sagovornici Jutarnjeg lista tvrde kako razgovori s predstavnicima Garude traju već nekoliko meseci i da su ušli u vrlo ozbiljnu fazu. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE