Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Beograd regionalni centar kompanije Ikea

    Švedski proizvođač nameštaja Ikea završava papirologiju oko dozvola za početak s radom u Srbiji, a plan je da Beograd bude regionalni centar kompanije, najavio je ministar unutrašnje i spoljne trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić.

    Ikea dolazi u Srbiju i sad završavaju papirologiju oko dozvola, koji je nedavno potvrdio i dolazak nemačkog trgovinskog lanca Lidl.

    Imaju tri lokacije ovde i regionalno sedište Ikea kompanije će biti upravo Beograd za Sloveniju, Hrvatsku, Srbiju, Rumuniju, i kasnije sve zemlje gde se Ikea bude širila, rekao je on.

    Kada su u pitanju mere štednje, Ljajić je poručio da se ne može trošiti ono što se nema, a kaiš treba da steže onaj ko može, a to je u ovom slučaju država.

    Mi imamo preglomaznu, raspojasanu i skupu državu u kojoj radi više ljudi nego što je realno potrebno. Kada kažem državu mislim i na javni sektor i na javne službe, istakao je Ljajić.

    Mi smo došli u ovu situaciju zato što je svaka Vlada odlagala racionalizaciju, jer to utiče na politički rejting stranaka, ali ovako možemo da odlažemo i na kraju ćemo doći do ambisa, upozorio je on.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE