Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nova hapšenja u slučaju `Galenika`

    Pripadnici Uprave kriminalističke policije priveli su pet osoba osumnjičenih za zloupotrebe u preprodaji lekova Galenike, a sumnja se da je kompanija u tim poslovima oštećena za više od 34 miliona evra.

    Uhapšen je vlasnik i direktor privrednih društava Bg Farm, Remedi grup i Akrobiotika i Zdravstvene ustanove Apoteka Higija farm Mladen Gazikalović i troje njegovih saradnika, kao i bivši pomoćnik generalnog direktora Galenike Dragan Šebrek.

    Troje funkcionera Gazikalovićevih preduzeća, zamenica direktora Bg Farm Milica Mirković, direktorka MG Remedi grup Dragica Šutić i Miroslav Jović, odgovorni u Apoteci Higija Farm, osumnjičeni su za zloupotrebe položaja i pranje novca.

    Krivičnom prijavom će biti obuhvaćen i bivši generalni direktor Galenike AD Nenad Ognjenović, koji je od ranije u pritvoru.

    Gazikalović, Mirković, Šutić i Jović su od 2008. do 2011. godine, posle prijema robe iz Galenike istu prodavali zdravstvenim i apotekarskim ustanovama, a novac dobijen od prodaje nisu plaćali Galenici.

    Na taj način, firmama za koje su radili pribavili su korist od oko 34 miliona evra, za koliko je oštećena Galenika, a kako javlja RTS, istražni organi sumnjaju i da je dodatna šteta za Galeniku nastala zbog toga što se obavezala da vraća dugove BG farma.

    Kada su menice Bg Farma stizale na naplatu, banke su skidale novac sa Galenikinih računa jer na računima Gazikalovićeve kompanije nije bilo sredstava.

    Osumnjičeni su privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal, a u policiji kažu da to nije kraj i da će nastaviti rad na rasvetljavanju svih krivičnih dela koja su, kako sumnjaju, učinili odgovorne osobe u Galenici, što je potvrdio i sam premijer.

    Radna grupa Uprave kriminalističke policije krajem januara je preuzela istragu o zloupotrebama u Galenici, koja je u tom trenutku imala dugove od 180 miliona evra.

    U maju su pripadnici UKP uhapsili osam osoba osumnjičenih za zloupotrebe u poslovanju Galenike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE