Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Krstić: Razmatramo različite opcije za poresku reformu

    Ministar finansija Srbije Lazar Krstić izjavio je danas da se razmatra nekoliko različitih opcija u pripremi poreske reforme i da se detalji neće iznositi u javnost pre no što reforma bude dogovorena.

    "Mi se nadamo da ćemo u narednim mesec dana, svakako u oktobru, imati jasniju sliku sa kojom ćemo moći da izadjemo u javnost. Tu su detalji najvažniji i bilo bi neodgovorno sad iznositi bilo kakve cifre, procene ili bilo šta drugo", kazao je Krstić agenciji Beta.

    Ministar finansija nije želeo da komentariše navode medija u kojima se iznose informacije o uvodjenju progresivnog oporezivanja zarada i povećanju poreza na imovinu.

    "Poreska reforma je jedna ozbilja stvar na kojoj radimo, koja se ne prelama preko kolena i nećemo je komunicirati preko novina pre nego što se interno dogovorimo. Ja ne bih da komentarišem navode iz medija jer razmatramo nekoliko različitih opcija", kazao je on.

    Krstić je istakao da Ministarstvo finansija radi na poreskoj reformi i saradjuje sa nekoliko institucija dodajući da je za pripremu reforme potrebno vreme jer je to sama po sebi ozbiljna stvar.

    "Mi želimo da se konsltujemo sa svim relevantim institucijama počev od Fiskalnog saveta pa nadalje i sa čitavom Vladom", kazao je on.

    Krstić je kazao i da se razmatra dinamika primene poreske reforme.

    "Trebalo bi da se donese odluka oko toga kada i u kojoj meri će se implementirati. Ne znači da mora sve da bude odjednom, to zavisi od toga šta će biti suština poreske reforme", zaključio je ministar
    finansija Srbije Lazar Krstić u izjavi agenciji Beta.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE