Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Antić: Slovenci, gde su srpske fabrike?

    Visoki predstavnik Srbije u Komisiji za sukcesiju imovine bivše SFRJ Oliver Antić pokrenuće na sledećem sastanku pitanje dela srpske industrije koji se, nakon Drugog svetskog rata, preselio u Sloveniju.

    Mora da se zna red. Ako se deo industrije iz Srbije, koja je bila unakažena posle rata, iseli u Sloveniju, o tome se mora voditi računa. To je isto sukcesija. To niko nije pomenuo pre mene, izjavio je Antić za list Danas, uoči sastanka Komisije koji je zakazan za 16. i 17. septembar u Sarajevu.

    Ne tražim nove pregovore, ali to mogu i hoću da stavim u već potpisani i ratifikovani Ugovor o sukcesiji. Sukcesija dosad, smatra Antić, nije išla ujednačeno, i to je najveći problem u čijem rešavanju je njegova važna uloga.

    Recimo, nekoj strani, uzmimo hrvatskoj, ne odgovara da se Aneks G rešava brzo i da se rešava ravnomerno, i onda se zapostavi taj aneks, a pruži se prednost samo jednom, recimo onom o podeli diplomatskih predstavništava, gde su pravljene i neverovatne gluposti.

    Tako, dakle, više neće biti, nego će biti ujednačeno. Sada, znači, moramo da izravnamo crtu – zastaćemo sa onim aneksima koji su otišli daleko, da bismo sustigli do tog nivoa i sa ostalim aneksima, kaže Antić.

    Sukcesija je nasleđivanje, a princip nasleđivanja fizičkih i pravnih lica je potpuno isti. Tako da ćemo to sada zaista da postavimo kako je trebalo da se radi od početka, a nije se radilo kako valja.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE