Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gradonačelnik Njujorka finansira evropske gradove

    Gradonačelnik Njujorka Michael Bloomberg ponudio je evropskim gradovima milione dolara za planove unapređenja gradskog života.

    Milijarder koji je karijeru biznismena menjao za političku pozvao je oko 600 većih evropskih gradova da učestvuju u nadmetanju za 12 miliona dolara (devet miliona evra) iz njegovog ličnog fonda.

    "Verujem u moć gradova da oblikuju budućnost", rekao je Bloomberg za AP uoči današnje konferfencije za štampu u Londonu, navodeći da su sredstva namenjena hrabrim idejama koje mogu da se ostvare u Evropi, a zatim rašire po svetu.

    Po uzoru na konkurs u okviru programa Bloomberg Philanthropies, kojim se svake godine dodeljuje devet miliona dolara za pet američkih gradova, na evropskom konkursu biće nagrađene ideje koje nude rešenje za određene probleme u gradovima ili omogućavaju veću efikasnost gradskih uprava u cilju poboljšanja kvaliteta života građana.

    Na konkursu mogu učestvovati gradovi sa više od 100.000 stanovnika iz 40 zemalja. Glavna nagrada od pet miliona evra otići će jednom gradu, a još četiri grada dobiće po milion evra. Pobednici konkursa biće saopšteni iduće jeseni.

    "Gradovi imaju vitalnu ulogu u oporavku posrnulih zemalja širom Evrope", rekao je gradonačelnik Firence Matteo Renzi, koji će se pridružiti Bloombergu na londonskoj konferenciji za štampu, zajedno sa kolegama iz Londona i Varšave.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE