Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vicepremijer: Krediti i investicije

    U narednih deset dana iz Razvojnog fonda Abu Dabija, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, u Srbiju će stići 100 miliona evra, najavio prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je od suštinskog značaja podsticaj privatnom sektoru.

    Kredit odobren na period od 20 godina, uz grejs period od pet godina, a kako je ranije bilo najavljeno, novac iz te kreditne linije trebalo bi da bude uložen u infrastrukturu i poljoprivredu.

    Vučić je kazao i da će jedna finska kompanija u novembru u Smederevu otvoriti fabriku kablova za automobilsku industriju u kojoj će biti zaposleno 500 radnika.

    Do kraja naredne godine biće još 1.000 radnih mesta u Smederevu, kazao je Vučić i podsetio da će u novembru kompanija Bosch u šimanovcima otvriti fabriku, a da je Mercedes zainteresovan za ulaganja u Ikarbus i FAP.

    Vučić je istakao i da će Srbija, ako ne budu preduzete teške mere u privredi, doći u sitaciju da se nađe u težem položaju nego Grčka.

    Mi mislimo da treba da podstičemo privatni sektor, a da javni sektor bude manji i efikasniji, rekao je Vučić u opštinskom odboru SNS u Kruševcu.

    On je kazao da je poražavajuća činjenica da su plate u javnom sektoru 20 do 30 odsto više nego u privatnom, pošto privatni sektor treba da izdržava javni.

    "To je dokaz u koliko bolesnoj državi živimo", ocenio je Vučić i dodao da ako "neko to ne razume, mogu da ga smene".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE