Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Belorusi odustaju od Petoletke

    Beloruski Amkodor odustaje od privatizacije tri Petoletkina društva, a moguće je da će prekinuti i saradnju sa PPT Servoupravljači, izjavio je predsednik opštine Trstenik Miroslav Aleksić.

    Prema poslednjim informacijama, javni poziv za prodaju PPT Servoupravljači, PPT TMO i PPT Cilindri trebalo je da bude raspisan polovinom septembra, ali se to nije dogodilo, iako su, kako je rekao Aleksić, prethodno dogovoreni svi detalji privatizacije.

    Predstavnici beloruske kompanije, dodao je, u ponedeljak su se sastali sa ministrom privrede Sašom Radulovićem, a potom iskazali nezadovoljstvo ishodom.

    Prema rečima predsednika opštine, ministar Radulović je predstavnicima Amkodora rekao da sve što su do sada dogovorili sa ministrom Dinkićem ne važi, iako su Belorusi bili spremni da ulože 15 miliona evra i zadrže 600 radnikat.

    Rekao im je i da javni poziv ne može biti raspisan dok se ne definišu novi uslovi, tvrdi Aleksić i ističe da su zbog novonastale situacije beloruski partneri veoma nezadovoljni.

    Direktor Prve Petoletke Ljubisav Panić ranije je rekao Tanjugu da je prodajom fabrike trebalo da se višestruko poveća proizvodnja, jer bi se investiralo u novu opremu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE