Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski preduzetnik kupuje golf igrališta u Sloveniji

    Srpski preduzetnik Dragan Šolak, vlasnik telekoma Telemach koji ovih dana prodaje svoju telekomunikacijsku kompaniju United Group, u pregovorima je za preuzimanje slovenačkog golf igrališta Sava.

    Šolak je za Savu spreman izdvojiti najmanje 10 miliona evra, a posao bi trebao biti zaključen krajem ove godine, neslužbeno saznaje slovenački Finance.

    Zasad nema službenih konkretnih potvrda o transakciji, ali Šolak je listu povrdio da je njegova kompanija Gerrard Enterprises iskazala interes za potencijalnu kupovinu golf igrališta i u Sloveniji, te je na tu temu obavio neke razgovore.

    Inače, Šolak je strastveni igrač golfa, predsednik je srpskog Golf saveza, te je prva osoba s ovih prostora koja je ove godine učestvovala na takmičenju Masters u Augusti.

    Šolak je već vlasnik nekolicine golf terena u Srbiji i u zapadnoj Evropi, i planira konsolidovati taj deo poslovanja. Tri golf igrališta (Bled, Livada, Ptuj) nalaze se u sastavu kompanije Sava Hotels&Resorts koja pak posluje u okviru Grupe Sava. Golf igralište Bled pritom je na lestvici stotinu najboljih igrališta u Evropi.

    Prema memorandumu o saradnji koji je navodno već potpisan, Šolak će u Savin golf morati ulagati kao i dosad, a jedna od mogućnosti koja se spominje je da će se bledsko igralište na neko vreme čak zatvoriti zbog totalne obnove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE