Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SBB u rukama novog vlasnika

    Kompanija Kohlberg Kravis Roberts saopštila je da je potpisala konačan sporazum o preuzimanju SBB/Telemach grupe od kompanije Mid Europa Partners.

    Na čelu SBB – Srpske kablovske mreže ostaće tim predvođen osnivačem kompanije Draganom Šolakom koji će zadržati značajnan udeo u SBB-Telemah grupi. Finansijski detalji transakcije nisu objavljeni.

    SBB-Telemach grupa je vodeći kablovski i internet operater u jugoistočnoj Evropi, na tržištu sa 20 miliona potrošača. Posluju u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Makedoniji i ima oko 1,7 miliona kablovskih i pretplatnika na satelitsku TV, internet, fiksnu i mobilnu telefoniju.

    Direktor tima KKR za telekomunikacije i tehnologiju Henrik Kraft je izrazio zadovoljstvo zbog partnerstva sa Šolakom i njegovim timom i dodao da se u KKR raduju što će podržati dalji razvoj SBB.

    Šolak je istakao da će iskustvo, znanje, globalni resursi i mreža kompanije KKR biti veoma značajni za SBB u narednoj fazi razvoja.

    "To je naša prva direktna investicija u jugoistočnoj Evropi", naglasio je koosnivač KKR Henri Kravis dodajući da je kompanija investirala u više od 40 evropskih kompanija iz 12 zemalja.

    KKR je globalna investiciona firma koja je na kraju juna upravljala imovinom vrednom 83,5 milijardi dolara.
     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE