Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Izveštaj EK o Srbiji: Istorijski napredak, ali ozbiljni ekonomski problemi

    Evropska komisija objavila izveštaj o napretku Srbije u evro integracijama. Izveštaj na 65 stranica je postavljen na sajtu EK i uručen je premijeru Dačiću.

    Taj izveštaj je komesar za proširenje Stefan Fule zavanično predstavio poslanicima na sednici Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta. Istovremeno je šef delegacije EU u Srbiji Michael Devenport taj izveštaj predao premijeru Srbije Ivici Dačiću.

    Prethodnih dana novinari su objavljivali detalje iz izveštaja o napretku na osnovu uvida u nacrt tog dokumenta u kojem je kako se navodi "Srbija pohvaljena za napretke koje je učinila".

    "Srbija je ove godine ostvarila istorijski napredak u evropskim integracijama, ali je čekaju ozbiljni izazovi u domenu ekonomije i vladavine prava", kaže se u sažetku godišnjeg izveštaja Evropske komisije o napretku koji je danas zvanično predstavljen u Briselu.

    "Ovo je bila istorijska godina na putu Srbije ka EU", kaže se u zaključku izveštaja EK koji je komesar za proširenje Stefan Fule danas zavanično predstavio poslanicima na sednici Spoljnopolitičkog komiteta Evropskog parlamenta.

    #Serbia:New and big and starting well.Live up to high expectations http://t.co/yHZdUNajEd
    — Štefan Füle (@StefanFuleEU) October 16, 2013

    U izveštaju se konstatuje da je kao rezultat napretka u nizu oblasti "Srbija započela novu fazu u odnosima sa Unijom".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE