Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dorćol `raskinuo` sa Đokovićima

    Stari grad raskinuo ugovor sa Family Sport o zakupu teniskih terena SRC Milan Gale Muškatirović na Dorćolu. Firma u vlasništvu porodice Đoković od maja nije platio zakupninu i nisu organizovali ATP turnir.

    Zbog neredovnog plaćanja kirije raskinut je ugovor o zakupu sa Family Sport, firmom porodice srpskog tenisera. Iseljeni će biti Teniska akademija Novak, kao i istoimeni restoran.

    U Starom gradu objašnjavaju da Family Sport ove godine nije organizovao ATP turnir. Samo to je, kako navode, prema ugovoru dovoljno da opština raskine sporazum o izdavanju dela sportskog centra.

    Dodatno, do 10. oktobra, kada im je upućena opomena, firma nije redovno plaćala ni zakupninu. Poslednja kirija koju su izmirili je majska, a ugovor predviđa da ukoliko se kasni sa više od dve rate, opština može da raskine sporazum.

    Ugovorena godišnja kirija za iznajmljivanje teniskih terena i dela zgrade je 275.000 evra. Međutim, predviđeno je da Family Sport godišnje plaća 75.000 evra, dok se ne utvrdi koliko su uložili u uređenje objekata koje koriste.

    Teniski tereni i propratne zgrade su javna svojina grada Beograda, a korisnik je opština Stari grad. U narednom periodu neće ostati zatvoreni već će se izdavati građanima za treniranje ili rekreativno igranje tenisa.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE