Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bill Gates menja ime stadiona Real Madrida?

    Kako piše španski list El Confidencial, fudbalski klub Real Madrid i Bill Gates pregovaraju o promeni imena stadiona Santiago Bernabeu. Ako se to desi stadion će se ubuduće zvati Microsoft Bernabeu.

    Iako će to sigurno izazvati bes kod navijača, ako dođe do dogovora, to će pomoći klubu da krene u veliku investiciju renoviranja stadiona koja bi prema procenama mogla da košta oko 400 miliona dolara.

    Sam klub je u maju saopštio da ukoliko dozvoli otkup prava imena stadiona, to će se desiti samo ako ime Santiaga Bernabeua bude uz ime sponzora.

    Microsoft i Real Madrid već su do sada sarađivali na projektu poboljšanja uslova siromašnih mališana u Latinskoj Americi, a Microsoftu bi ovaj posao još popravio imidž i profit, jer je Real Madrid po Forbesu najvredniji sportski brend na svetu.

    Kompanija Microsoft u Americi je već imala slične ugovore pa se tako dom fudbalera Seattle Soundersa zove "the XBox Pitch at CenturyLink Field."

    Stadion Santiago Bernabeu otvoren je 1947.godine i dobio je ime po predsedniku kluba koji je na tom mestu bio 35 godina i stvorio koncepciju koja je klubu donela 30 titula prvaka u Španiji i devet na Starom kontinentu.

    Ako dođe do dogovora, ovo će biti prvi stadion u španskoj Primeri koji će nositi ime sponzora.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE