Ideja za ručak koja je osvojila hiljade zaposlenih: Noviteti
Ako se sećate teglica koje smo prošle godine predstavili kao ideju za ručak na poslu, onda će vas obradovati nove kombinacije hrane. Ovog će se puta naslađivati vegetarijanci, mada svakoj tegli možete dodati i malo mesa ako želite. Recimo, slanine koja će povrću dati poseban ‘šmek’.
Tajna ovih neodoljivih teglica je da na dno uvek sipate dresing, ulja, začine, sirće. Zatim ređate sir, testeninu ili meso i tek na vrhu su sveže salate. Teglu nemojte puniti do vrha, jer kad dođe vreme ručku, treba je protresti kako bi se sastojci sjedinili. Prava stvar je da nedeljom napunite tegle, za svaki radni dan po jednu i rešili ste se problema šta pojesti na poslu u vreme kada vam je stomak bučniji od telefona.
Sve sastojke iseckajte i ovim redosledom ređajte u teglu:
Salata sa slaninom
Jabukovo sirće, orahovo ulje i začini – na dno
Šargarepa
Crni luk
Paradajz
Pomorandža
Avokado
Limun na krugove (održava svežinu avokada)
Tofu
Pržena slanina
Grčka salata i okruglice
Dve kašičice maslinovog ulja – na dno
Limunov sok (iscedite ¼ limuna) – na dno
Morska so i sveži mleveni crni biber – na dno
Suva crvena papričica
Čen belog luka (iseckan)
1/2 šolja okruglica za supe i čorbe
Čeri paradajz (oko ½ šolje)
6 maslina iseckanih
Crveni luk iseckani (2 kašike)
Pečena crvena paprika (1/2 iseckana)
Svež iseckan peršun (do ½ šolje)
Feta izmrvljena (mera po želji)
Salata od sočiva i kelja sa fetom i jogurtom
Zeleno ili braon sočivo (1/2 šolje)
Kašika karija u prahu
Kelj (3-4 lista)
Čeri paradajz (1/4 šolje)
Jogurt (1/4 šolje)
Feta (2 kašike)
Med (2 kašičice)
Stavite sočivo, vodu i kari u prahu u šerpu i pustite da provri, potom smanjite vatru i neka se sve lagano krčka dok sočivo ne omekša. Kada se ohladi poređajte sočivo na dnu tegle iseckajte kelj, a potom stavite kriške čeri paradajza. Dresing od jogurta, fete i meda polijte preko vrha i stavite poklopac.
Foto: dailymuse.com