Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    BlackBerry ‘udavača’ koja juri Facebook?

    Rukovodioci BlackBerry-a sastali su se sa neimenovnim predstavnicima Facebooka kako bi procenili zainteresovanost giganta Marka Zuckerberga za preuzimanje proizvođača pametnih telefona, piše Wall Street Journal. Nakon sastanka ostalo je nejasno da li je dogovor postignut, s obzirom da su obe kompanije odbile da daju komentar.

    Sastanak bi mogao ponovo da pokrene spekulacije da Facebook razvija sopstveni pametni telefon. Patenti BlackBerrya bili bi od pomoći, iako se dosadašnji razvoj društvene mreže na mobilnom tržištu vezivao za uređaje zasnovane na popularnijim platformama, poput Androida.

    BlackBerry poseduje oko 2,6 milijardi dolara u gotovom i nije u dugovima. Usled slabe prodaje telefona, novac polako beži iz kompanije, a otkazi se gomilaju. Najatraktivniji deo proizvođača pametnih telefona za kompanije poput Facebooka su patenti koje BlackBerry poseduje, a koji se odnose na bezbednosne tehnologije i sastavne delove pametnih telefona, čiju vrednost analitičari procenjuju između jedne i tri milijarde dolara.

    BlackBerry pokušava da pronađe vlasnika dela ili celokupnog poslovanja, već neko vreme. U pregovorima su sa gigantima kao što su Cisko Systems, Google i SAP. Krajem septembra postignut je preliminarni sporazum sa grupacijom Fairfax Financial Holdings koja je trebalo da preuzme BlackBerry za oko 4,7 milijardi dolara, ali kako se rok za realizaciju bliži kraju BlackBerry očigledno pokušava da pronađe novu kompaniju koja će prihvatiti izazov.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE