Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najbogatija Španjolka `teška` 7 milijardi dolara

    Ćerka suosnivača kompanije Inditex Amancija Ortege, Sandra Ortega Mera postala je najbogatija Španjolka pošto je nasledila udeo pokojne majke u jednoj od najvećih svetskih tekstilnih giganata, piše Bloomberg.

    Sandra Ortega Mera je u 45. godini nasledila 90 odsto bogatstva svoje majke, Rosalie, koja je umrla u avgustu, tvrdi neimenovani izvor blizak porodici.

    Između ostalog, nasledila je celu holding kompaniju Rosp Corunna, koja kontroliše 5,1 odsto Arteixa, odnosno Inditexa sa sedištem u Španiji.

    Ortega Mera sada raspolaže bogatstvom od 7,3 milijarde dolara i po bogatstvu je 182. u svetu, navodi Bloomberg. Ona je, takođe, drugi najveći akcionar kompanije.

    Nasledstvo je učinilo Ortega Meru najmlađom Evropljankom na Bloombergovoj listi milijardera. Njen otac, inače, treći najbogatiji čovek na svetu, ima udeo od 59 odsto u Inditexu i njegovo bogatstvo se procenjuje na 65,9 milijardi dolara.

    Inditex, čiji su najpoznatiji brendovi Zara, Massimo Dutti, Bershka, ima 6.000 prodavnica širom sveta. U poslednje tri godine, prihod kompanije je rastao 10 odsto godišnje.

    Ortega Mera našla se na listi milijardera prvi put oktobra prošle godine, kada je potvrđeno da je njen udeo u kompaniji Rosp Corunna 14 odsto.

    Njen mlađi brat Markos nasledio je osam odsto majčinog imanja, a portparol španske milijarderke nije želeo da komentariše navode o porodičnom bogatstvu.

    Foto: Facebook

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE