Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ballmer o razvoju IT sektora u Hrvatskoj

    Generalni direktor Microsofta Steve Ballmer potpisao je u Zagrebu sa hrvatskim ministrom nauke, obrazovanja i sporta Željkom Jovanovićem sporazum o unapređenju obrazovnog sistema u toj zemlji.

    Kako prenose hrvatski mediji, deo sporazuma "Education Transformation Agreement" (ETA) podrazumeva i da oko 550.000 učenika, studenata, nastavnika i profesora dobije besplatno korišćenje sistema Office 365.

    Snažnijim uvođenjem IT, omogućićemo transformaciju obrazovanja, podsticaj inovacija i razvoj veština potrebnih za 21. vek, te na taj način povećati hrvatsku konkurentnost na globalnom tržištu, rekao je Jovanović.

    Pročitajte i>>>Hrvatsko obrazovanje nespremno za tržište rada EU

    Generalni direktor Microsofta razgovarao je i sa hrvatskim premijerom Zoranom Milanovićem o razvoju IT sektora u Hrvatskoj.

    Uređajima i uslugama donosimo visokovredne aktivnosti koje menjaju učionice, te pomažu profesorima da studente nauče veštinama potrebnim za ulazak na tržište radne snage, rekao je Ballmer.

    Sporazum ETA uključuje i niz inicijativa koje profesorima nude razmenu praksi i stvaranja globalne zajednice iz 115 zemalja, a "Microsoft DreamSpark" studentima pruža alate za razvoj i dizajn modernih aplikacija.

    Kako navode hrvatski mediji, Microsoft je u Hrvatskoj razvio partnerski odnos sa više od 1.100 preduzeća, a pruža podršku i nezavisnim proizvođačima softvera. U toj zemlji je 46 odsto radnih mesta u IT povezano sa Microsoftovim tehnologijama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE