Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Margetić optužio Dinkića, URS oštro reagovao

    Zagrebački novinar Domagoj Margetić Beogradskoj kriminalističkoj policiji dao iskaz i dokumenta koja, kako tvrdi, ukazuju da je Mlađan Dinkić sakrio od vlade da je nađen novac iznošen iz Srbije devedesetih godina na Kipar i učestvovao u njegovom "pranju".

    Margetić, koji se novinarima u Beogradu obratio u svojstvu jednog od osnivača Antikorupcijske lige Balkana, naveo je da policija može lako utvrditi gde je kiparski novac i na koji način je Dinkić zloupotrebio položaj u vlasti i uvukao se u ovu korupcijsku aferu.

    Dinkić, prema tvrdnjama Margetića, nije prijavio da je novac pronađen, iako je bio na čelu tima zaduženog za taj posao, a za "pranje" dela tog novca iskorišćeno je jedno "međuvreme" pred prodaju Mobtela kompaniji Telenor, koja nije ni na koji način povezana sa slučajem.

    Prema njegovim rečima, deo "kiparskog novca" stigao je do ofšor kompanije na Kipru čiji je vlasnik Martin Šlaf, a koja je pod "sumnjivim" okolnostima postala vlasnik 30 odsto Mobtela, posle čega je taj deo prodat Vladi i tako novac "opran".

    Margetić tvrdi da je taj ugovor potpisao Dinkić sa Šlafom, ali nije mogao da kaže koliko je novca prošlo kroz tu transakciju već je pominjao raspon od oko 300 miliona evra do preko jedne milijarde evra.

    URS: Utvrditi ko plaća Margetića?

    Tvrdnje Domagoja Margetića, portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković ocenio je kao neistinite, navodeći da je reč o pozivu na linč Mlađana Dinkića.

    Dinkić definitivno nije najomiljeniji čovek u Srbiji, rekao je Selaković i upitao kako da se polemiše sa osobom koja tvrdi da je Telenor učestovao u pranju novca preko srpskog budžeta.

    On je naveo da URS očekuje da se utvrdi ko plaća Margetića da iznosi neistine i da očekuje odgovore nadležnih.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE