Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šala BIZLife-a postaje stvarnost: Donald Trump ulaže u Srbiji

    Ono što je za BIZLife ove godine bila prvoaprilska šala, izgleda da par meseci kasnije postaje stvarnost.

    Prvog aprila ove godine, kako bi obeležili ovaj ’praznik’, naša Izjava dana govorila je o tome da čuveni američki biznismen Donald Trump namerava da uloži u Srbiju. Izgleda da to postaje stvarnost, bar prema rečima našeg premijera.

    Kako prenosi Tanjug, premijer Srbije Ivica Dačić izjavio je u Njujorku da je američki biznismen i investitor Donald Trump zainteresovan za izgradnju ekskluzivnog hotela u Beogradu.

    Prema rečima Dačića, u narednih mesec-dva uputiće na lice mesta tim saradnika u potrazi za odgovarajućom lokacijom.

    "Razgovarali smo o mogućnosti njegovih investicija u našem delu sveta, pre svega u onim oblastima za koje je on u ovom trenutku zainteresovan", rekao je Dačić posle sastanka s Trumpom u Njujorku, gde je premijer sinoć učestvovao na sednici Saveta bezbednosti UN.

    "Mislim da postoji veliko interesovanje i u skladu s tim smo se dogovorili da u narednih mesec-dva ekipa njegovih saradnika hitno dođe u Srbiju kako bismo razmotrili ta tehnička pitanja – da li je moguće pronaći lokaciju za izgradnju jednog eksluzivnog hotela u okviru njegovog lanca hotela", rekao je on.

    Za Srbiju i za Beograd bi to, prema Dačićevim rečima, bila dobra vest, koja bi u velikoj meri doprinela imidžu zemlje i bila magnet i za druge ozbiljne investitore.

    "Iz njegovog odnosa prema ovoj temi video sam da ima pozitivan stav prema dolasku u naše krajeve, a pitao me je i o drugim oblastima, kao što je energetika", rekao je premijer Srbije.

    Trump je direktor istoimene organizacije, koja se na svetskom nivou bavi nekretninama i poseduje lanac hotela i kockarnica, kao i mnoštvo zgrada i objekata.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE