Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dinkić pod finansijskom istragom

    Policija vodi finansijsku istragu protiv bivšeg ministra Mlađana Dinkića i njegovih bliskih saradnika, potvrđeno je za B92 u MUP, a to je potvrdio i sam Dinkić navodeći da su policajci u Vlasotincu pretresali dokumentaciju o imovini njegovog oca.

    Istraga je pokrenuta po zahtevu Tužilaštva za organizovani kriminal. To se radi već nekoliko meseci i to me izuzetno raduje, rekao je Dinkić.

    Jedino što tražim jeste da na kraju čitavoj javnosti objave rezultate te istrage, do najsitnijih detalja, jer je to, izgleda, jedini način da trajno nestanu spekulacije i bajke o nepostojećem bogatstvu moje porodice, kazao je Dinkić za Blic.

    Dodao je da je policija do sada nekoliko puta posećivala katastar u njegovom rodnom Vlasotincu i poručio da se nada da će se policija "pozabaviti" ispitivanjem imovine i drugih predsednika stranaka i državnih funkcionera.

    Izvor blizak istrazi rekao je za Blic da policija istražuje poreklo Dinkićeve imovine, kao i njegovog bliskog saradnika Vladimira Ilića, i da li je nešto od onoga što poseduju povezano sa slučajem Nacionalne štedionice.

    Za razliku od Dinkića, Ilić je za list kazao da on ne zna da se protiv njega vodi istraga. Dinkić i Ilić su početkom oktobra saslušani u svojstvu građana povodom zloupotreba u Nacionalnoj štedionici.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE