Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Čović: Dug Beograda komunalcima šest milijardi dinara

    Član Privremenog organa grada Beograda Nebojša Čović izjavio je danas će se rebalans budžeta grada završiti do kraja iduće sedmice i da će se najverovatnije doneti odluka o privremenom finansiranju dok se u Beogradu ne održe izbori i ne postavi nova vlast.

    "Mi dodatne prihode u Beogradu ne vidimo, a to znači da rashodi moraju da se seku i da u okviru postojećeg budžeta mora da se napravi rebalans", rekao je Čović gostujući u Jutarnjem programu RTS-a.

    On je istakao da trenutna dugovanja grada prema komunalnim preduzećima iznose oko šest milijardi dinara i da će do kraja godine novac morati da im se uplati kako bi funkcionisala i izvršavala svoje obaveze u zimskom periodu.

    "Ovaj zimski period treba da bude profesionalno odrađen, da građani ne osete ni probleme snega, ni grejanja, kao ni probleme vezane za gradsku čistoću. Potencijali komunalnih preduzeća su takvi da mogu to da izdrže", kazao je Čović.

    On je rekao da su obavljeni razgovori sa predstavnicima komunalnih preduzeća i da će se već tokom sutrašnjeg dana, kada se očekuju snežne padavine biti obavljena provera sistema.

    "Videćemo da li će se opet koristiti floskula da je beogradske službe iznenadio sneg krajem novembra", rekao je Čović.

    On je naveo da stanje kreditne zaduženosti grada Beograda oko 409 miliona evra, bez kamata, a da postoji nedostatak u budžetu koji iznosi 5, 5 milijardi dinara.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE