Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada usvojila `štedljive` zakone

    Vlada Srbije usvojila je set zakona koji treba da budu u funkciji smanjenja budžetskog deficita, obezbeđenja fiskalne konsolidacije i održive ekonomske i finansijske stabilnosti zemlje.

    Usvojen je Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o PDV, u kojem se predlaže povećanje posebne stope sa osam na 10 odsto, kao i povećanje poreske stope po kojoj se oporezuje promet i uvoz personalnih računara i komponenti sa osam na 20 odsto.

    Usvojen je i Predlog o umanjenju neto prihoda lica u javnom sektoru, kao i o izmenama i dopunama zakona o platama državnih službenika i nameštenika, kojim se predviđa od 1. januara 2014. umanjenje neto primanja većih od 60 hiljada dinara.

    Kako je saopšteno sa sednice Vlade, usvojen je takođe Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dobit pravnih lica, Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o porezu na dohodak građana i Predlog o izmenama i dopunama o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje.

    Vlada je dala "zeleno svetlo" i Predlogu o poreskom postupku i poreskoj administraciji, zatim o budžetskom sistemu, i Predlogu o izmeni zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju.

    Usvojen je Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o duvanu, čija primena treba da suzbije nelegalni promet duvanskih proizvoda. Predlozi su upućeni Narodnoj skupštini sa zahtevom da se hitno razmatraju, navodi se u saopštenju vlade.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE