Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fudbaler iz Srbije od 50 miliona evra

    Po svemu sudeći, srpski reprezentativac Nemanja Matić mogao bi da bude najskuplji fudbaler u istoriji srpskog i jugoslovenskog fudbala, imajući u vidu broj i "veličinu" klubova koji ga potražuju s jedne, a cenu od 50 miliona evra koliko je Benfika odredila za Srbina, sa druge strane.

    Real Madrid, Mančester Junajted, Čelsi, Napoli i novopečeni "bogataši" iz Monaka su među vodećim fudbalskim gigantima koji u svojim redovima žele da vide Nemanju Matića, čija vrednost je procenjena na 27 miliona evra, ali Benfika traži 50 miliona.

    Samo što je pre nekoliko dana Junajted dao ponudu od 18 miliona funti, koju su portugalski "Orlovi" glat odbili, ponovo se javio Čelsi, inače klub u kojem je Matić već igrao, ali je odatle otišao, prvo na pozajmicu u Holandiju, da bi ga potom kupila Benfika.

    Potom su se redom javili Napoli i Monako, ali, prema nekim nagoveštajima i pretpostavkama, srpski vezista je najbliži svom prethodnom klubu Čelsiju, čiji trener je "posebni" Jose Mourinho.

    Prema pisanjima nekih sportskih portala, lisabonski i londonski klub mogli bi da se "nađu" na oko 32 miliona evra za otkup Matićevog ugovora sa Benfikom koji važi do 2018. godine.

    Stručna javnost procenjuje da je odličnim igrama u Benfici, Matić opravdao epitet jednog od boljih veznih igrača u ovom trenutku, pa samim tim i "vrednost" njegovih usluga, koja skoro sigurno nije ispod 30 miliona evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE