Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlasnik Nove TV ulaže 18 miliona evra i otvara 450 radnih mesta

    Nemački investitor i vlasnik Nove televizije, koja sredinom decembra počinje s programom, Bernd Matthias Dietel ulaže 18 miliona evra u Srbiju i otvara 450 novih radnih mesta, piše Kurir.

    Ova televizija i dalje čeka odluku Saveta RRA, pred kojim konkuriše za nacionalnu frekvenciju, a u međuvremenu će gledaoci moći da prate program Nove televizije u svim kablovskim sistemima.

    Dragan Đurković, direktor televizije, čije reči prenosi Kurir, siguran je da će projektima i produkcijama koje će se naći na programu Nove televizije osvojiti tržište jer je Srbiji potrebna televizijska kuća koja će ne samo podići standarde onoga što gledaoci sada mogu da vide nego i ponuditi nove, nikad viđene vrhunske produkcijske formate.

    Vlasnik kompletnog kapitala televizije je Nova.RS Media Holding’ iz Beograda. Većinski vlasnik holdinga sa 85,1 odsto udela je holandska kompanija ’BD Media Invest“, a vlasnik te firme je kompanija iz Holandije ’New Amsterdam Cititrust’, u kojoj 99 odsto vlasništva ima Bernd Matthias Dietel, a jedan odsto Ulf Malte Iversen, takođe državljanin Nemačke. Manjinski udeo u holdingu imaju vlasnik produkcijske kuće ’Vision Team’ Dragan Đurković iz Beograda sa 7,9 odsto, dok sedam odsto ima ’GMG Media Group’ u vlasništvu Nemca Urlicha Brocka.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE