Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Optužnica protiv bivšeg ministra

    Protiv bivšeg ministra Predraga Bubala i sedam njegovih saradnika podignuta je optužnica zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd preduzeću Worldfin Milana Beka. Tužilac najavljuje rešavanje svih spornih privatizacija do kraja godine.

    Tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević potvrdio je ranije da je podignuta optužnica protiv Bubala, Miodraga Đorđevića, Aleksandra Gračanca, Gorana Mrđe, Alekseja Misailovića, Jasmine Dragutinović, Dušana Kosovca i Miroslave Drobac.

    Specijalni sud je Bubalu, Đorđeviću i Mrđi produžio pritvor za još mesec dana na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, a sumnja se da je njihovim mahinacijama država oštećena za više od 5,7 miliona evra.

    Radisavljević je rekao da neće iznositi detalje optužnice dok je sud ne potvrdi i naveo da je krivična prijava za privatizaciju Vršačkih vinograda "na proveri u policiji".

    Bubalo je uhapšen 14. juna sa još sedam saradnika zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj prilikom prodaje paketa državnih akcija u Luci Beograd.

    Prema poslednjoj odluci Apelacionog suda, pritvor može da mu traje do 8. decembra, nakon čega bi trebalo da bude podignuta optužnica ili da mu se omogući odbrana sa slobode. Taj datum pada u subotu, koja je neradni dan.

    Finansijski investitor u preduzeću Milana Beka Worldfin, koje je kupilo akcije Luke Beograd, bila je kompanija vlasnika Delta holdinga Miroslava Miškovića.

    Mišković i Beko na početku su bili zajedno i u poslu s Lukom Beograd i u maloprodajnom lancu C market, ali se Mišković povukao kasnije iz Luke, a Beko iz C marketa.

    Luka Beograd je jedan od predmeta na takozvanom spisku 24 sporne privatizacije. Beko ju je preuzeo 2004. i 2005. godine.

    Miljko Radisavljević rekao je da će sve 24 sporne privatizacije biti rešene do Nove godine. To znači da će sve dobiti tužilačku odluku, a ne da će sve završiti u istrazi.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE