Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Raskinut ugovor o prodaji Trayala

    Ugovor o prodaji Trayala bugarskoj kompaniji Brikel je raskinut, jer kupac ni u naknadnim rokovima nije ispunio ugovorom predviđene obaveze.

    Agencija za privatizaciju raskinula je ugovor o privatizaciji sa preduzećem Trayal korporacija potvrđeno je agenciji Beta u Trayalu.

    Bugarska kompanija Brikel bila je većinski vlasnik Trayala od novembra 2006, kada je ta gumarska industrija pomenutom kupcu prodata za 12,5 miliona evra uz obavezu investiranja 25 miliona evra. Ovo preduzeće je u trenutku privatizacije zapošljavalo 3.400 radnika, a sada ih ima oko 1.500.

    Pre dve godine deo Trayala, Fabrika autoguma, podat je za 13 miliona evra američkoj kompaniji Cooper tires, a država je tada dugovanje od oko 24 miliona evra, koje je Trayal imao prema državi, pretvorila u svoj kapital u tom preduzeću.

    Poreska uprava je, prema ranijim navodima sindikata, pre mesec dana blokirala račun preduzeća za više od tri miliona evra koji se duguju na ime neuplaćenih poreza i doprinosa za ovu i prošlu godinu.

    Sindikat je ranije od nadležnog tužilaštva zatražio da se preispita kako su potrošene pare od pomenute prodaje Fabrike autoguma.

    Od sedam preduzeća koja su u Kruševcu tenderski privatizovana ugovori su raskinuti u četiri, a ranije su raskinuti ugovori u HI župa, Fabrici maziva i Fabrici ulja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE