Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Austrijska Agrana investira u srpski agrar?

    Austrijski koncern Agrana zainteresovan je za investicije u industriju skroba i voćarski sektor u Srbiji, tvrdi ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Dragan Glamočić.

    Imali smo priliku da posetimo kompaniju Agrana koja je veoma značajna, imajući u vidu da ima godišnji promet u visini od više od tri milijarde evra, izjavio je za Tanjug minisar Glamočić.

    To je kompanija koja se bavi isključivo plasiranjem svojih sredstava u poljoprivrednu proizvodnju, koja je jedan od lidera u svetu u proizvodnji voća, šećera, u industriji skroba, rekao je on posle obilaska postrojenja u mestu Pišelsdorf.

    Glamočić je kazao da je imao veoma uspešne razgovore o investiranju u Srbiju i precizirao da je Agrana zainteresovana i za investicije u industriju skroba i voćarski sektor u Srbiji.

    Nisu zaintersovani samo da kupuju sirovine u Srbiji, već žele da nađu partnera i upravo na tome ćemo zajedno raditi, kao i na unapređenju voćarskog sektora u Srbiji, što je naša strateška grana u poljoprivredi, naglasio je ministar.

    Predsednik upravnog odbora Agrane Johann Marihart, rekao je Tanjugu da je njegova kompanija "zainteresovana za agrarnu zemlju kakva je Srbija".

    Srbija ima suficit u proizvodnji kukuruza, a mi smo proizvođači skroba i zato smo zainteresovani da u Srbiji proizvodimo i kupujemo kukuruz, objasnio je on dodajući da su u toku razgovori o konkretnim projektima.

    Takođe je ukazao da Agrana proizvodi i voćne proizvode za industriju jogurta, za šta joj je potrebno zamrznuto voće.
    Trenutno imamo malo postrojenje u Srbiji gde prerađujemo zamrznute maline. Treba nam još više voća, rekao je Marihart.

    Ministar Glamočić je u utorak u Beču učestvovao na tribini Senata privrede Austrije "Poslovni most Srbija-Austrija-Evropa".

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE