Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski biznismen kupio golf terene u Sloveniji

    Srpski biznismen Dragan Šolak kupio je dva golf terena u Sloveniji, a reč je o terenima u Moravskim Toplicama i na Bledu, čiji je prodavac je bio Sava Resort.

    Spekulise se da je Šolak preko konzorcijuma Eligo kao službenog kupca za ova dva terena platio gotovo 12 miliona evra, piše Seebiz. Uz to, obvezao se i na dodatna ulaganja. Poznato je da holding Sava ima finansijskih problema i već je odavno najavljeno kako se želi rešiti dela poslovanja. Pregovori sa Šolakom trajali su više meseci, a krajem prošle nedelje dogovor je ipak postignut.

    Kako Seebiz neslužbeno saznaje Šolak je zainteresovan i za kupovinu terena u Mokricama, kao i za golf terene u Hrvatskoj. U Hrvatskoj bi se mogao pojaviti i kao investitor u nekom od postojećih projekata čija realizacija još nije krenula. Zasad snima nekoliko opcija u Istri koja mu, obzirom na blizinu Sloveniji najviše odgovara kao destinacija.

    Šolak je strastveni igrač golfa, predsednik je Golf Asocijacije Srbije i već je vlasnik nekolicine golf terena u Srbiji i u zapadnoj Evropi. On je pre dva meseca prodao SBB-Telemach Group američkom fondu Kohlberg Kravis Roberts & Co, a mediji spekulišu da je prodaja vredila čak milijardu evra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE