Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović: Bajatović je kočnica reformama Srbijagasa

    Ministarka energetike Zorana Mihajlović otpužila je generalnog direktora Srbijagasa Dušana Bajatovića da je prepreka za reformu tog javnog preduzeća koje pravi gubitke.

    Ona je u intervjuu agenciji Beta rekla da kada neko kaže da će vanredni izbori usporiti evropski put Srbije isto kao kada potpredsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) i istovremeno generalni direktor Srbijagasa (Dušan Bajatović) kaže da SPS nije kočnica reformama.

    "Možda SPS nije, ali generalni direktor Srbijagasa očigledno jeste kočnica reformama Srbijagas", kazala je ona.

    Ministarka energetike je naglasila da svaki dan koji se gubi u tome što se ne reformiše Srbijagas državu košta ne samo novca već i otvorene mogućnosti da neko preuzme to preduzeće za dugove.

    "Sigurana sam da to Vlada Srbije neće a posebno neće Ministarstvo energetike jer su Srbijagas i Elektroprivreda Srbije (EPS) dva stožera u eneregetici Srbije i ne treba da se privatizuju nego da budu razvojna sanša zajedno sa svim infrastrukturnim projektima", kazala je ona.

    Mihajlovićeva je najavila da će u narednih mesec dana Srbijagas biti finansijski restukturiran, ali da pored toga mora da se uradi i organizaciono reformisanje.

    "To znači postojanje dva preduzeća, koja će biti akcionarska društva u državnom vlasništvu. Jedno će se baviti pre svega Južnim tokom, odnosno gasovodima na visokom pritisku, a drugo distribucijom", kazala je ona.

    Mihajlovićeva je istakla i da nije postojala politička volja da se Srbijagas i ostala javna preduzeća reformišu, što je još jedan od razloga za vanredne izbore.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE