Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Radulović i Simič reformatori godine

    Ministar privrede Saša Radulović i vršilac dužnosti direktora Poreske uprave Ivan Simič dobitnici su priznanja Reformator godine za 2013. koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

    Kako je saopšteno, Saša Radulović "reformator godine" u kategoriji "ministar", najviše je doprineo popravljanju poslovnog ambijenta u Srbiji u ovoj godini.

    Radulović je, ističe se, zaslužan za pokretanje inicijative za izmenu četiri sistemska zakona koji bi trebalo značajno da olakšaju uslove poslovanja, a napravio i veliki pomak u jačanju transparentnosti rada i trošenja sredstava poreskih obveznika.

    Dodaje se da je njegovo Ministarstvo kreiralo nove zakone koji su važni za brže privlačenje investicija i za rešavanje pitanja preduzeća u restrukturiranju i stečaju.

    Ivan Simič, "reformator godine" u kategoriji "rukovodilac regulatornog tela", pokrenuo je vitalne projekte i inicijative kako bi obezbedio lakši administrativni postupak prijave poreza, vidljivost u radu Poreske uprave i ambijent za dalje reforme poreskog sistema.

    Inicirao je i projekte objedinjavanja naplate poreza i doprinosa, onlajn prijavu PDV i poreza na imovinu, kao i kontrolu kineskih radnji, a započeo je i pripreme za unapređenje sistema fiskalizacije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE