Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Direktor Forda neće na čelo Microsofta

    Nakon nekoliko meseci nagađanja ko će biti noi direktor Microsofta, jedan od kandidata demantovao je da je u trci za poziciju Stevea Ballmera. Alan Mulally, direktor Forda saopštio je da nema drugih planova osim da služi Fordu.

    Mulally je na čelu automobilskog giganta stekao reputaciju osobe koja je efikasna kada je u pitanju ’postavljanje na noge’ poslovanja. Investitori i analitičari su se nadali da bi direktor Forda svojom stručnošću pomogao i Microsoftu koji je poslednjih godina ustupio teren konkurentima.

    Microsoft je u decembru objavio da je suzio izbor mogućih kandidata za novog direktora sa oko 100 na svega 20 imena i da planira imenovanje novog direktora početkom ove godine. Iako sama kompanija nije spekulisala imenima, brojni izveštaji sugerisali su da se na skraćenoj listi nalaze Stephen Elop, direktor Nokie, bivši izvršni direktor Skype-a Tony Bates, Satya Nadella izvršni potpredsednik Microsofta.

    Ballmer, koji je vodio kompaniju više od decenije i drugi je direktor Microsofta u istoriji, najavio je svoje povlačenje u avgustu 2013.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE