Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mihajlović traži tačne podatke o računima

    Ministarka energetike Zorana Mihajloviće izjavila je da sigurno postoje problemi s decembarskim računima za struju zbog čega je Ministarstvo zatržilo objašnjenje od EPS Snabdevanja.

    Ministarka je na konferenciji za novinare kazala da je Ministarstvo energetike dobilo mnogo primedbi građana na iznos računa za struju za decembar, pa se od EPS snabdevanja očekuje da u roku od sedam dana kaže gde je nastao problem.

    Dodala je da je sasvim sigurno da je jednim delom došlo do rasta potrošnje, ali da je ono što brine Ministarstvo i zbog čega je upućen dopis direktoru EPS snabdevanja Dejanu Vasiću, jeste da se dobiju tačni podaci.

    Kao primere primedbi potrošača, Mihajlović je pokazala račune domaćinstva koje se greje na gas i za novembar je dobilo račun od 2.800 dinara, a za decembar 4.500, kao i domaćinstva koje ima centralno grejanje sa novembarskim računom od 2.100 i decembarskim od 4.800 dinara.

    Po njenim rečima, moraju da se reše tehnički problemi ako postoje, a ako postoje kadrovski problemi, da neki ljudi ne mogu da vode određene delove EPS, onda to ne treba ni da rade.

    "To je već drugi ili treći put da Ministarstvo reaguje i rešava ovakve stvari. Hoćemo da konačno vidimo šta se dešava, jer previše vremena Ministarstvo energetike gubi u poslednjih nekoliko meseci stalno moleći EPS Snabdevanje da počne da funkcioniše kao sistem", kazala je Mihajlović.

    Prema rečima v.d. generalnog direktora EPS Aleksandra Obradovića, nema grešaka s decembarskim računima za struju. Sada ne izgleda da se išta čudno desilo. Potrošnja je zaista porasla ne samo u Srbiji, već u celom regionu, kazao je on.

    Obradović je rekao da je decembarska potrošnja struje u Srbiji bila za 21 odsto veća nego novembra, ali da će se ispitati činjenice i da li postoje problemi sa računima, a Ministarstvo će dobiti tražene odgovore.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE