Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    MOL i Ina: Optimizam u pregovorima

    U okviru pregovora o budućnosti Ine, mađarski MOL i hrvatska vlada razgovarali o istraživanju i proizvodnji u toj hrvatskoj firmi, a pregovarači obe strane novu rundu razgovora ocenili mnogo pozitivnije od od prethodne dve. 

    Kako prenose hrvatski mediji, pregovarači su novu rundu pregovora ocenili mnogo pozitivnije od dve prethodne, kada je do izražaja došlo neslaganje oko načina upravljanja Inom.

    Ministar privrede Ivan Vrdoljak, koji vodi hrvatski pregovarački tim, kazao je da su pregovori prošli u ambijentu koji je puno optimističniji, a član tima MOL Joszef Molnar ocenio je sastanak kao puno kooperativniji nego prethodni.

    Molnar je rekao da će u skladu s poslovnim planovima, Ina biti sposobna da poveća dnevnu proizvodnju za 4.300 barela u kratkom roku, a srednjoročno za 9.000, ako na vreme dobije potrebne dozvole.

    On ističe da to znači dodatnih nekoliko stotina miliona kuna za hrvatsku ekonomiju. Ina je spremna za nove istraživačke projekte u Hrvatskoj i inostranstvu, kazao je Molnar i dodao da je MOL spreman da nastaviti pregovore i ubrza ih.

    Ministar Vrdoljak kazao je da je u pregovorima izražena spremnost da razgovara o svim tačkama u sklopu okvira za pregovore koje je zadala vlada.

    To, prema njegovim rečima, uključuje i korporativno upravljanje, s tim da se ni jedna tačka ne može zaključiti pre nego što dogovorimo korporativno, što znači da će se vrlo verovatno zaključiti celi paket, a ne tačka po tačka, kako je razgovarano i zaključeno na prvom sastanku.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE