Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    (VIDEO) Teška marketinška artiljerija na Super Bowlu

    Kako su u Americi od omiljene zabave za nedeljno popodne napravili marketinško ratno polje.

    Super Bowl je najgledaniji američki televizijski prenos u godini, i jedan od najgledanijih sportskih događaja u svetu. Pored toga što je Super Bowl finalna utakmica u američkom fudbalu koja odlučuje šampiona Nacionalne Fudbalske Lige (NFL) za sezonu, on je i mnogo više od toga. Reklame za vreme utakmice su postale kulturni fenomen same za sebe. Mnogi gledaoci se uključuju u prenos kako bi videli samo reklame, dok nacionalne agencije za istraživanje, donose sud koje su reklame najbolje primljene od strane gledalaca.

    Neki hroničari kažu da samo dva grada gledaju Super Bowl zbog sporta, ove godine to su Denver i Sijetl (u finalu se bore Denver Broncos-i protiv Seattle Seahawks-a), dok svi ostali čekaju reklame. Mnogi oglašivači su spremni da plate enormne cifre za reklamni prostor i vide u tome prednosti (Super Bowl igran 2011. godine je najgledaniji američki televizijski program u istoriji), dok drugi odustaju od takve politike reklamiranja, smatrajući da je uloženi novac u reklamni prostor nemoguće vratiti kroz prodaju.

    Prema nekim sajtovima, ove godine cena reklamnog prostora od 15 do 60 sekundi se kreće između 2 i 10 miliona dolara, dok se negde navodi da je cena reklame od 30 sekundi u proseku 4 miliona . Iz tog razloga produkcija, pisanje i šok faktor kod ovih reklama su na vrhunskom nivou. 

    Pogledajte Super Bowl reklame iz 2012. i reklame iz 2013. godine i uporedite ih sa ovogodišnjim. Marketinška mašinerija za ovu godinu pokreće tešku artiljeriju. Ovo su neke od reklama u kojima će 2. februara američka publika imati priliku da uživa.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE