Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mirović novi ministar privrede

    Posle ostavke Saše Radulovića, Ministarstvom privrede će rukovoditi ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave Igor Mirović.

    Predsednik Vlade Ivica Dačić obavestio je članove Vlade da je, radi obezbeđivanja nesmetanog funkcionisanja Ministarstva privrede, danas uputio Narodnoj skupštini Republike Srbije predlog za razrešenje ministra privrede Saše Radulovića i da je ovlastio ministra Igora Mirovića da rukovodi i Ministarstvom privrede, saopšteno je posle sednice Vlade.

    MIrović o Raduloviću: Nije radio timski

    Ministar u ostavci Igor Mirović izjavio je, povodom jučerašnjeg Radulovićevog obrazloženja ostavke, da dosadašnji učinak Ministarstva privrede nije bio zadovoljavajući i istakao da je u oblasti ekonomije nužna ozbiljnija akcija.

    "Svi članovi vlade koji su imenovani na predlog SNS bili su odgovorni da pre svega rade timski i tu je glavni problem bivšeg ministra privrede Saše Radulovića, jer on smatra da to što predloži mora biti vrhovna i ideolška matrica oko koje svi treba da se saglasimo. To nije moguće", rekao je Mirović, koji je i potpredsednik SNS.

    On je na panel raspravi u organizaciji Novinske agencije Tanjug rekao da je Ministarstvo privrede zamislilo odgovorajuće reforme i da neke od njih imaju kvalitetan okvir, dok nekima to nedostaje.

    "Ima dobrih rešenja u zakonima koje su predlagali, ali ima onih koja nisu dobra i koja će biti tema razgovora", naglasio je Mirović, koji je dodao da zatvaranje i izbegavanje dijaloga sa sindikatima ne može biti dobro.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE